Nohutlu Şehriye Çorbası

Malzemeler

  • 2 lt su (10 su bardağı su),
  • 10 dolu yemek kaşığı tarhana (çok tepeleme olmasın),
  • 2 tepeleme yemek kaşığı salça,
  • 4 diş sarımsak(rendelenmiş),
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane,
  • Tuz,
  • 2 adet domates (rendelenmiş),
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 büyük kase haşlanmış nohut,
  • Çeyrek su bardağı tel şehriye ( 3/4)

Hazırlanışı

Bir kaba tarhanayı ve 2 su bardağı soğuk suyu koyup 1 saat kadar bu şekilde bekletelim.
Sarımsakları tereyağında biraz kavuralım.
Üzerine salçayı, domatesleri, naneyi ve tuzu ilave edip biraz daha kavuralım.
Erittiğimiz tarhananın içine kalan suyu ilave edelim.
Orta ateşte kaynayıncaya dek karıştıralım.
Kaynayınca içine nohudu ve şehriyeleri ilave edelim.
Şehriyeler yumuşayıp çorbamız kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.

Afiyet Olsun :)

Unknown

Kadın ve kadına dair herşey

0 yorum: