Mantar Çorbası
Malzemeler
- 1 paket mantar (450 gr),
- 3 yemek kaşığı un,
- 1 su bardağı süt,
- 5 su bardağı su,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı,
- 1 adet limon,
- Tuz,
- Karabiber
Hazırlanışı
Mantarları yıkayıp saplarını ayıralım. (saplarını kullanmayacağız)
Sonra mantarları küp küğ doğrayalım.
Tencereye sıvı yağı, mantarları ve limonun suyunu koyup mantarlar suyunu çekene kadar pişirelim.
Üzerine 5 su bardağı suyu ilave edip mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Bir kasede sütle unu pürüzsüz olacak şekilde çırpalım.
Mantarlar yumuşayınca kaynayan suya sütlü karışımı ilave edelim.
Tuzunu ilave edelim ve 10 dakika daha pişirelim.
Çorbamızı karabiber eşliğinde servis yapalım.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: