İşkembe Çorbası
Malzemeler
- 1 kg temizlenmiş işkembe
- 2 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 1,5 adet limonun suyu (İsteğe göre daha az olabilir)
- Çeyrek çay bardağı sirke (İsteğe göre daha çok olabilir)
- 4 diş sarımsak (İsteğe göre daha az olabilir)
- Kırmızıbiber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Haşlarken kullanmak için 4 diş sarımsak (İsteğe göre daha az olabilir)
Hazırlanışı
İşkembeyi tencereye koyarak üzerini yaklaşık üç parmak geçecek kadar su ekleyin.
Doğranmış 4 diş sarımsağı ve yarım limonun suyunu da ekleyerek işkembe yumuşayana dek kaynatın ve daha sonra süzgeç yardımı ile işkemleri süzün.
İşkembe biraz soğuduktan sonra kesme tahtasında ufak küpler olacak şekilde doğrayın.
İşkembenin suyunu tel süzgeç yardımı ile süzerek başka bir tencereye aktarın ve kaynamaya bırakın.
İşkembenin işkembenin daha yumuşak olması için iki yemek kaşığı una bir limonun suyunu, iki yumurtanın sarısını ve bir çay bardağı suyu ekleyerek topaklanmadan pürüzsüz bir hal alması için çırpın.
Terbiyeyi kaynayan işkembe suyunuzun içerisine az az ve sürekli olarak karıştırmaya dikkat ederek dökün.
Doğradığınız işkembeleri de içerisine ekleyerek damak zevkinize göre tuz ekleyip beş dakika kadar kaynatın.
Diş sarımsağı döverek çorbaya ekleyin.
Hazırladığınız çorbaları kâseye alın üzerine kırmızıbiberli tereyağını gezdirip servis edin.
İsteğinize göre üzerin limon,sirke veya dövülmüş sarmısak ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
0 yorum: