Etli Çorba
Malzemeler
250 gram dana eti2 parça dana kemiği
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
Hazırlanışı
Öncelikle etimizi düdükle tencerede 30 ila 35 dakika arası pişiriyoruz ve haşlanan kemik ve eklerimizi süzerek tencereye alıyoruz.Daha sonra üzerine tel şehriyeleri ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz etin yumaşası için yumurta sarısını,yoğurdu ve unu güzelce bir kap içinde çırpıyoruz sonra çıptığımız malzemeyi tel şehriyeli et suyuna ilave ediyoruz.
Haşlanmış olan etlerimizide parçaladıktan sonra çorba suyuna ilave ettikten sonra yeteri miktarda tuz ilave ederek 15 dakika kadar kaynadıktan sonra çorbamız hazır.
Servis ederken tava içerisinde tereyağını yakıp pul biber ile karıştırarak etli çorba üzerine dökebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
0 yorum: